1791 PEDITEL

         Doneaza 10 lei pentru extinderea Peditel 1791. Sfat medical pediatric prin telefon, non stop cu o linie noua de garda. Vrem sa ajutam 50,000 copii anual, am ajutat in ianuarie 4214 copii.


         Imi aduc si acum aminte de anii 90' cand la initiativa unei singure persoane a luat nastere serviciu SMURD de la Mures. Apoi ajutat de voluntari, Dr Raed Arafat a pus pe picioare un seviciu medical de urgenta profesional dar mai ales functional. Pentru prima data incepeai sa te simti in siguranta la tine in tara. A aparut apoi numarul unic de urgenta 112 si el foarte necesar intr-o societate aflata in plina dezvoltare.

       Tot dintr-o necesitate a aparut si PEDITEL 1791, stim cu totii  ca actualul sistem de funcționare a cabinetelor medicilor de familie nu permite acordarea a mai mult de 20 consultații zilnice. Ca și consecință a acestor aspecte, mulți părinți se prezintă cu copiii în serviciile de gardă din UPU și clinicile de pediatrie, în special după-amiaza/seara și în week-end.


        Uneori aceste servicii de gardă acordă (cu 1-2 linii de gardă) câte 80-110 consultații pe zi dintre care 90% sunt patologie ce ar putea fi rezolvată de medicii de familie.
         Un număr semnificativ de aparținători se prezintă în UPU pentru ajustarea dozelor de medicamente prescrise anterior sau doar pentru a adresa întrebări legate de evoluția bolii la un copil aflat deja sub tratament. De asemenea, un număr considerabil de părinți sună la UPU Pediatrie pentru a adresa telefonic întrebări despre medicație, sau semnificația unor semne/ simptome survenite în evoluție.

       În această situație, înființarea unui Call-Center pentru oferirea de informații telefonice părinților a redus numărul de adresări la camerele de gardă și a crescut gradul de satisfacție al populației, în raport cu serviciile medicale oferite. Acest sistem funcționează cu bune rezultate în multe țări din Uniunea Europeană, precum și în SUA.


        Campionatul de Bine este o competitie pentru atragerea de donatii adresata ONG-urilor din Romania,  este gazduit, organizat si implementat de Bursa Binelui https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/ParticipantiStageId=11&editionId=5 , singura platforma online unde donatiile sunt necomisionate, dezvoltata de catre Banca Comerciala Romana, in parteneriat cu EuPlatesc.ro.
       


Doneaza 10 lei pentru extinderea Peditel 1791. Sfat medical pediatric prin telefon, non stop cu o linie noua de garda. Vrem sa ajutam 50,000 copii anual, am ajutat in ianuarie 4214 copii.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Investeste inteligent in imobiliare

  Investeste inteligent in imobiliare  Majoritatea ne dorim sa avem o stabiliate finaciara sau un venit pasiv care sa ne asigure un trai dec...