Lantul frigorific al alimentelor si importanta lui pentru sanatatea noastra

          Ghidul  de bune practici alimentare spune asa : "Asigurarea continuităţii lanţului frigorific este un important aspect al domeniului produselor alimentare pentru că orice creştere de temperatură pe lanţul frigorific al materiilor prime, semipreparatelor sau al produselor finite poate conduce la creşterea încărcăturii microbiene a acestora prin activarea multiplicării microorganismelor; scăderea ulterioară a temperaturii la valoarea recomandată nu mai poate asigura acelaşi termen de valabilitate al produsului."

 Ce inseamna lant frigorific al alimentelor? 
In Industria Alimentara respectiv Industria Procesarii Carnii, lantul frigorific inseamna monitorizarea si mentinerea unui temperaturi optime a materiilor prime si auxiliare, a produselor intermediare si a produselor finite.  In spatiul de procesare, in depozitele frigorifice, in spatiile de ambalare, in timpul transportului si in vitrinele magazinelor temperatura de pastrare a produselor perisabile este strict monitorizata. Cei de la Carolii Food's Group, din grija pentru consumatori, vor sa ajute la mentinerea lantului frigorific inclusiv la noi acasa. Asa a aparut eticheta cu calorimetru termic http://www.caroli.ro/ro/carolimetru-termic/ . 


Cum functioneaza acest calorimetru termic?
Nimic mai simplu, calorimetru termic care este galben atunci cand salamul trebuie bagat la frigider si verde cand cadranul are temperatura optima de pastrare, cu alte cuvinte ai in frigider #mancarecunotificare.

De ce este utila o astfel de eticheta?
Eticheta cu calorimetru indica temperatura optima la care trebuie pastrat si consumat in siguranta salamul semenic extra, astfel incat sanatatea noastra sa nu fie pusa in pericol.

Ce trebuie sa faci daca gasesti in vitrina magazinului calorimetrul colorat in gaben?
Evident ca nu cumperi nimic din vitrina respectiva. Cauti produsul preferat in magazinele care respecta cu sfintenie temperatura otim de pastrare a produselor perisabile.                                                                                                                                                                                                                                                                                            

       Intr-un viitor nu foarte indepartat sper ca toate produsele Caroli sa aiba o eticheta cu calorimetru termic. Grija pentru sanatatea si siguranta consumatorului final, le va oferi cu siguranta un mare avantaj pe piata.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Investeste inteligent in imobiliare

  Investeste inteligent in imobiliare  Majoritatea ne dorim sa avem o stabiliate finaciara sau un venit pasiv care sa ne asigure un trai dec...