AMD

   Procesorul sau CPU (Central Processing Unit) este creierul calculatorului. Este cel mai important component din calculator. El "gandeste" toate datele.
     Viteza procesorului se masoara in MHz (megahertzi) sau GHz (gigahertzi). Cu cat are frecventa mai mare, cu atat mai bine, deoarece cu atat "pulseaza" datele mai repede. Un procesor din prezent are pana la 4 GHz (4000 MHz).

     Arhitectura procesorului sau forma lui interioara este pe 32 de biti, sau pe 64 de biti.
    Cele doua mari firme principale de procesoare sunt Intel si AMD. Procesoarele lor sunt foarte diversificate.


        
       Daca te gandesti sa achizitionezi un procesor, in primul rand trebui sa stii exact pentru ce il vei folosii, de exemplu:

-Daca vrem sa construim un sistem office / multimedia avem nevoie de un procesor cu un consum de energie minim, ieftin si nu in ultimul rand performant. Seria Athlon X2 Energy Efficient de la AMD (4050e, 4450e, 4850e, 5050e). Acestea au cel mai mic consum electric dintre dual core-urile disponibile, de doar 45 W. 
-Daca avem nevoie de un procesor pentru jocuri, aici lucrurile sunt diferite si ne putem folosii destul de bine de un procesor mediu.  Procesoarele AMD sunt în general bune pentru cei care au un buget mai redus, oferind o performanță superioară pentru cipurile de 700 de lei sau mai puțin.


evomag.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Investeste inteligent in imobiliare

  Investeste inteligent in imobiliare  Majoritatea ne dorim sa avem o stabiliate finaciara sau un venit pasiv care sa ne asigure un trai dec...