Chec pufos



Cu marmorare, coaja portocala, gust de nu ma uita, are toate datele care sa l reprezinte si de care sa ti aduci aminte,am gasit reteta aici:

5 oua
200 gr unt
2 plicuri zahar vanilat
250 gr zahar
250 gr faina
140 ml lapte
1 plic praf de copt
3 linguri cacao
Coaja rasa de la o portocala
Un praf de sare
Esenta vanilie

- ouale intregi impreuna cu zaharul vanilat, cel tos, praful de sare, vanilia, coaja de portocale se pun la gramada intr un castron

- mixam pana se omogenizeaza toate, adaugam untul moale ( nu topit) si mixam pana se albeste compozitia

- Adaugam laptele ( sa nu fie rece) si l alternam cu faina amestecata cu praful de copt in timp ce mixam in continuare pana se sparg basici prin aluat

Gata aluatul, fara pale pale, fara jde etape. Aplauze

- dupa ce ne felicitam pt rapiditate impartim aluatul in doua, de fapt eu las mai mult aluat alb , e impactul de marmorare mai mare. Intr una punem cacaoa si mixam, restul lasam chel

- tapetam o forma de guguluf si punem cate o lingura din fiecare aluat, alternativ, una peste alta pana terminam aluatul



- bagam la cuptor la 175 grade pt aprox 35 min, probam cu scobitoarea

- se rastoarna cand se raceste, se pudreaza, glazureaza, il acoperiti cu ceva sau il lasati ca atare



Se taie si se savureaza langa o cana de cafea sau de ce vreti voi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Investeste inteligent in imobiliare

  Investeste inteligent in imobiliare  Majoritatea ne dorim sa avem o stabiliate finaciara sau un venit pasiv care sa ne asigure un trai dec...