Chec pufos
Cu marmorare, coaja portocala, gust de nu ma uita, are toate datele care sa l reprezinte si de care sa ti aduci aminte,am gasit reteta aici:
5 oua
200 gr unt
2 plicuri zahar vanilat
250 gr zahar
250 gr faina
140 ml lapte
1 plic praf de copt
3 linguri cacao
Coaja rasa de la o portocala
Un praf de sare
Esenta vanilie
- ouale intregi impreuna cu zaharul vanilat, cel tos, praful de sare, vanilia, coaja de portocale se pun la gramada intr un castron
- mixam pana se omogenizeaza toate, adaugam untul moale ( nu topit) si mixam pana se albeste compozitia
- Adaugam laptele ( sa nu fie rece) si l alternam cu faina amestecata cu praful de copt in timp ce mixam in continuare pana se sparg basici prin aluat
Gata aluatul, fara pale pale, fara jde etape. Aplauze
- dupa ce ne felicitam pt rapiditate impartim aluatul in doua, de fapt eu las mai mult aluat alb , e impactul de marmorare mai mare. Intr una punem cacaoa si mixam, restul lasam chel
- tapetam o forma de guguluf si punem cate o lingura din fiecare aluat, alternativ, una peste alta pana terminam aluatul
- bagam la cuptor la 175 grade pt aprox 35 min, probam cu scobitoarea
- se rastoarna cand se raceste, se pudreaza, glazureaza, il acoperiti cu ceva sau il lasati ca atare
Se taie si se savureaza langa o cana de cafea sau de ce vreti voi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Aptamil® PROfutura® DUOBIOTIK 1 an+
Aptamil® PROfutura® DUOBIOTIK 1 an+ este un lapte praf destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 1 și 2 ani, atunci când alăptarea nu ...
-
Ghidul de bune practici alimentare spune asa : "Asigurarea continuităţii lanţului frigorific este un important aspect al do...
-
Am fost selectatain noua campanie BuzzStore "Familia suntem noi", sa testez produsele Lidl, marca Lupilu special create pe...
-
"Bun-ii-vinul-ghiurghiuliu", avea dreptate regretata Maria Tanase si cand ii prinzi gustul nu il mai lasi sa plece din cas...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu