PUI UMPLUT CU CIUPERCI

Am gasit recent aceasta reteta fantastica si am incercat-o si eu. Puiul este foarte fraged si delicios.
Ai nevoie de :1 pui mare,500g ficatei de pui,o ceapa, 1 ou crud patrunjel verde, 6lg pesmet,condimente pentru puidupa gust uleisare, piper dupa gust, apa rece500 ml ,ulei 250 ml, vegeta 2 lingurite, 300g ciuperci champignon.




Pui umplut cu ciuperci la cuptor este foarte simplu de facut. Aveti nevoie de un pui intreg pentru acest fel de mancare. Acesta trebuie bine spalat si golit de maruntaie.
Ficatul si ciupercile se amesteca cu pesmetul pana obtineti o pasta. La aceasta adaugati si ceapa tocata, ou si condimente. Cu aceasta compozitie se umple puiul.


Ca sa nu iasa umplutura legati sau coaseti orificiile, dupa care masati bine in exterior cu un sos facut din ulei, sare, piper, vegeta si putin din condimentele de pui.


Cand ati terminat si cu aceasta operatiune puneti puiul intr-o tava cu pereti mai inalti. Mai turnati o jumatate de litru de apa si un sfert de litru de ulei si puneti la cuptor pe foc mijlociu. Din jumate in jumate de ora scoateti puiul si il stropiti cu sos. Se lasa in total cam o ora si jumatate.


E gata cand puiul este frumos rumenit pe toate partile si are carnea patrunsa si frageda.


Pui umplut cu ciuperci la cuptor se serveste cu garnitura de cartofi natur sau piure de cartofi, la fel de bine se poate servi si cu orez fiert.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Investeste inteligent in imobiliare

  Investeste inteligent in imobiliare  Majoritatea ne dorim sa avem o stabiliate finaciara sau un venit pasiv care sa ne asigure un trai dec...