"Bun ii vinul ghiurghiuliu"

       "Bun-ii-vinul-ghiurghiuliu", avea dreptate regretata Maria Tanase si cand ii prinzi gustul nu il mai lasi sa plece din casa ta, ai mereu o sticla de vin bun pusa la pastrare pentru serile in care primesti o vizita supriza de la prieteni sau pentru serile in care vrei sa savurezi un pahar de vin alaturi de persoana iubita.

     Pot spune ca am descoperit vinul cand l-am cunoscut pe sotul meu, el este cel care a apreciat mereu un vin de calitate si m-a invatat si pe bine diferenta dintre ele dar si mai important m-a invatat asocierea vinului cu mancarea. De exemplu pestele il asociem cu un vin alb sec Riesling – Viţă Românească, cand comandam pizza o savuram neaparat cu  un vin roșu Cabernet Sauvignon, Merlot sau Pinot Noir .       


Carnea de pasăre cu sosuri albe, pilaf sau ciulama 
merge de minune cu un vin alb sec şi demisec cum ar fi: Fetească Albă – Beciul Domnesc sau Şarbă – Beciul Domnesc.



      Friptura de porc şi  de miel o servim cu vinuri roşii uşoare: Fetească Neagră – Viţă Românească;  Pinot Noir – Beciul Domnesc iar preparate grele pentru silueta, cu sosuri, din carne de miel sau vită le servim mereu cu Merlot 2004 – Casa Vrancea; Fetească Neagră 2008 – Ambrosio.




     
     Sarmale din carne de porc şi viţel trebuie servite neaparat alaturi de Fetească Neagră – Beciul Domnesc sau Pinot Noir – Beciul Domnesc, au un gust aparte si iti incanta pur si simplu toate simturile.

      La sfarsit de saptamana, prietenii nostrii adora sa vina la noi la gratar, in principal pentru ca noi am inlocuit celebra bere cu un vin sec Cabernet Sauvignon.

     Cred ca ati prins ideea, un vin de calitate nu trebuie sa lipseasca de la masa, iar daca aveti nevoie de inspiratie https://www.facebook.com/BeciulDomnesc/, va sta la dispozitie cu idei, sfaturi si multa voie buna!!!
      


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Investeste inteligent in imobiliare

  Investeste inteligent in imobiliare  Majoritatea ne dorim sa avem o stabiliate finaciara sau un venit pasiv care sa ne asigure un trai dec...