Turtite de cartofi cu piept de pui la cuptor

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 2 ouă
  • 300gr piept de pui
  • o ceapa
  • o lingură făină
  • o legătură pătrunjel verde
  • sare
  • piper
  • pesmet
  • ulei de măsline

Mod de preparare

Puneți la fiert cartofii în coajă în apă cu un praf de sare.
După ce cartofii s-au fiert, lăsați-i la răcit.
Într-un castron, puneti cartofii fierți dați pe răzătoare, ouăle, făina, pătrunjelul verde tocat mărunt, sare, piper, și frământați până când rezultă un aluat elastic nu foarte moale.
Pieptul de pui  taiat cubulete trebuie tras putin la tigaie alaturi de ceapa si condimente.
Tapetați o tavă cu hârtie de copt și ungeți-o cu puțin ulei de măsline.

Puneți în tavă turtițele modelate și date prin pesmet, puneti deasupra pieptul de pui tras la tigaie și introduceți totul la cuptorul preîncălzit pentru circa 20 - 25 de minute la 190 - 200 grade, intorcându-le la jumătatea intervalului. La final adaugati cascaval. Se lasă până ce sunt făcute și frumos rumenite. 

Se servesc calde alături de o salată. Deasemenea se pot servi și cu smântână, brânză rasă, mujdei, etc.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Investeste inteligent in imobiliare

  Investeste inteligent in imobiliare  Majoritatea ne dorim sa avem o stabiliate finaciara sau un venit pasiv care sa ne asigure un trai dec...